Известие

Collapse
No announcement yet.

Покупка на 155 2.0 TS - Съвет от по-опитните

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Покупка на 155 2.0 TS - Съвет от по-опитните

Здравейте на всички бъдещи мои колеги и колежки (надявам се) !
    Преди да се реша да ви занимавам с моя проблем се постарах да прочета темите из форума и да събера външна информация, до колкото успях за да не ви губя времето с глупости.
    Иде реч за това ,че съм на прага да си купя 155 2.0 TS, произведена декември'95 (по обявата) ,а все още не мога да добия представа в какви рамки мога да поставя предстоящите разходи, по смяната на задължителните консумативи при покупка на кола на старо. Бих искал вие като Алфа-потребители и фенове да ме насочите за това , какво е добре да сменя по колата и какви приблизително са цените на консумативите, както и местата от кадето мога да ги набавя. До колкото разбрах от постовете из форума разхода на гориво е по-малък от този да речем на 155 1.7 мотор, но ще съм благодарен ако ми посочите от\до параметри за него, както и за малкия но неприятен проблем с това, че е счупена дръжката на шофьорската врата. Ходих и разпитах при италянеца, но там продават само цели врати ... има ли място от кадето бих могъл да набавя само дръжка ?
    Изписах доста и предварително се извинявам, но просто малко инфо ако ми дадете бих бил много благодарен

Успех на всички !

П.П. Не знам дали има значение , но колата е с климатроник ...
    1 of many

Това прочете ли???? Щото мисля че отговаря на повечето ти въпроси

http://www.clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=4749
    98` Alfa Romeo 145 1.4i 16V Twin Spark 103 mad italian horses...

Comment

с кой двигател че разликата в консумативите е бая
      Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

мда преглеждах и тази тема ... и на някои от въпросите си отговорих , но повечето постове са далеч от моя проблем. При не става дума за 2.0 16V, а и главното което ще ми е полезно са освен цените на консумативите, е и каде се намират много кратно споменаваните Александър Ауто, ТиН и др. Не по-малък е и проблема с тъпата дръжка ...

Благодаря че толкова бързо все пак някой ми обърна внимание
        1 of many

Comment

2.0 TS модел декември 1995 г. това знам за колата ...
          1 of many

Comment

Първоначално публикувано от Crazy^Chi
            2.0 TS модел декември 1995 г. това знам за колата ...
            познат или къща?
            ако можеш вземи вин - номер на рамата - да се види кое що
            щото така само гадаем

Comment

Ами ако беше познат ... лесно ... но става дума за авто къща , а този вин номер , ще ме извиниш но не съм наясно каде го пише ...
              1 of many

Comment

http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=632

П.С. Задължително вземи номера на рамата(шасито) за да се провери както каза Търтея каква е точно и коя година е
                98` Alfa Romeo 145 1.4i 16V Twin Spark 103 mad italian horses...

Comment

а този вин номер , ще ме извиниш но не съм наясно каде го пише ...
                  пише го на левия ботуш на предния амортисьор
                  преписваш всички цифри и ги постни тук
                  после ще те светнем за всичко

а дай и линк към обявата ако я има в мобиле-то

Comment

Благодаря ви пичове ! Светнах се каде са магазините , както и за вин номера ! Ще гледам да ида днес и да го видя , но не знам дали ще успея , а иначе обявата я има : http://www.jodi-avto.mobile.bg/ само една е алфата , мисля че е първа от колите .

Още веднъж огромно благодаря MONI и Търтей
                    1 of many

Comment

Благодаря ви пичове ! Светнах се каде са магазините , както и за вин номера ! Ще гледам да ида днес и да го видя , но не знам дали ще успея , а иначе обявата я има : http://www.jodi-avto.mobile.bg/ само една е алфата , мисля че е първа от колите .

Още веднъж огромно благодаря MONI и Търтей
                      немаш проблем
                      не бързай с магазините - те са ти последна грижа
                      ама иди земи номера на рамата се пак да я видим
                      за магазинети сато земеш колата има време да ги научиш кой къде е

Comment

Тая работа с декември 95 е малко вероятна, ма поне интериорът изглежда като за Супер...
                        бтв слаган ли е еърбег в този тип волан? (на снимката в обявата)?

Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 16v Elegante+Sport MY.08
                        Alfa Romeo 155 1.8TS Sport MY.95

Comment

Първоначално публикувано от bass
                          Тая работа с декември 95 е малко вероятна, ма поне интериорът изглежда като за Супер...
                          бтв слаган ли е еърбег в този тип волан? (на снимката в обявата)?

Ами не е от тия с трите лъча, и е дадена че ужким има Еърбег ... пък има ли го ... "паднал" ли е някъде ... иди че разбери ....
                          1 of many

Comment

Задната ми мисъл беше да огледаш внимателно всички нещя, дето ги пишат спекулативно често пъти, ако мине - година на производство (което не е същото като на регистрация), наличие на еърбег, ABS...
                            Тва ако не, поне има крилце отзад и ел.-регулиране на фаровете, доколкото виждам

Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 16v Elegante+Sport MY.08
                            Alfa Romeo 155 1.8TS Sport MY.95

Comment

Дръжка - 42 лв. от магазина на Ал. Стамболийски до реката. Може да се ориентираш от ТУК
                              - пада се от дясната страна, ако се движиш в посока центъра (след ул. Алдомировска и преди реката). Да не забравиш, че се боядисва в цвета на колата обикновено (20 лв - шпрейчето 400 мл и 7 лв - лака) .
                              75 2.5 QV 08.86 г. - Ех...
                              155 1.7 07.93 г. - Сиромашки тунинг + JR filter + ниска - замина за скрап...
                              FIAT Tipo 1.6 12.93 г. 835С1.000 - вече 2.0 TS 8V Turbo с екстрите от горната...
                              Мненията са като задниците - всеки си има!

Comment

Working...
                              X